Jdi na obsah Jdi na menu
 


2. týden

7. 1. 2008

Týdenní e-horoskopy pro 2. týden od 7. 1. do 13. 1. 2008

Vypracovala Naďa Šmídová
telefon  603 422 219
e-mail :  NADAMAGIC.@seznam.cz
http://horoskopynadasmidova.mysteria.cz/
http://www.webpark.cz/nadasmidova/


Slunce je od soboty 22.12. ve znamení KOZOROHA.
Vstupem Slunce do znamení Kozoroha nastal Zimní Slunovrat,
tedy začátek astronomické zimy.
Merkur v úterý 8.1.2008 vstoupí do znamení Vodnáře a zde setrvá
do 14.3.2008.
Venuše je ve znamení Střelce až do čtvrtka 24.1.2008.
Mars je retrográdní ve znamení Raka, direktní pohyb bude mít opět 31.1.2008. Do znamení Blíženců díky zpětnému pohybu vstoupil na Silvestra 31.12.
Jupiter je od úterý 18.12.2007 ve 20:14hod ve znamení Kozoroha.
Saturn v neděli 2.9. 2007 odpoledne vstoupil do znamení Panny a setrvá zde až do 29.10.2009.
20.12.2007 se Saturn zastavil a má retrográdní pohyb a to až do 3.5.2008.
Uran je ve znamení Ryb.
Neptun je ve Vodnáři.
Pluto je ve znamení Střelce. V sobotu 26.1.2008 v 4:23hod vstoupí do znamení Kozoroha.

Událostí týdne bude bezesporu NOVoluní ve znamení Kozoroha,
které nastane v úterý 8.1.2008 v 12:36hod.
Novoluní je okamžik, ve kterém jsou světla Slunce a Luna ve stejném znamení a tato "světla" se spojí - astrologicky dojde ke Konjunkci.

Symbolem znamení Kozoroha je kamzík, který neoblomně krůček za krůčkem postupuje tak, aby dosáhl nejvyššího bodu "kopce - hory", který si vytyčil.
Toto znamení je totiž kardinální, zemské, a díky vládci planetě Saturn navíc velmi seriozní, má rádo stabilitu, jistotu a proto je spojováno s realismem, ale i neutuchající ctižádostí.
Jedná se proto o přesně stanovené cíle, žádné "hurá akce"...
Kozoroh totiž vše dopředu promyslí, naplánuje, předem si ověří cíl svého počínání. Toto znamení prostě chce mít jistotu, že se nenechává unášet poryvem "větrných mlýnů"... Vždy se přesvědčí, zda v tom, co si vytyčil, nebude plýtvat svojí energií, nepouští se zásadně do akcí, na kterých by "prodělal"... Navíc znamení Kozoroha je velmi seriozní, takže nějakým improvizacím či náhlým nepromyšleným změnám "směru" až do dalšího NOVoluní, které nastane 7.2.2008 v 4:46hod, nám moc "pšenka nekvete".

Úspěch proto budou mít projekty a akce, které během NOVu zahájíme, ale musí být promyšlené. Někteří budou muset počátek něčeho nového spojit s nutností ukončit
něco z předešlých období.

NOVoluní se odehraje na 17°13´znamení Kozoroha.
Velmi důležité bude toto NOVoluní pro Kozorohy, kteří se narodili zejména okolo 8.1. Nenechá v klidu ani narozené v Beranu okolo 11.4., v Raku okolo 10.6. a ve Vahách okolo 11.10.

I vy ostatní si zjistěte, zda na stupni 17°13´znamení Kozoroha nemáte nějakou planetu, neb i v tom případě je pro Vás toto NOVoluní také velmi důležité.

Symbolem Lunárního dne 8.1.2008 bude Zlatá labuť,
což nám všem nese poselství shrnout výsledky svého dosavadního života, své práce a výzývá nás odvrhnut nedůležité věci, zakončit všechny započaté iniciativy a vrátit všechny dluhy.
Tento den bude charakteristický stejným poměrem dobra i zla.
Je důležité provést shrnutí všech svých aktivit ještě před Novem...
Tak nezapomeňte, že NOVOluní nastane přesně v úterý 8.1.2008 v 12:37hod a v tomto okamžiku bychom měli mít již "sami v sobě i na svém stole uklizeno"...


A

Beran (21.3. - 21.4.)

První znamení zvěrokruhu, základní ohnivé.
Vládcem  znamení je Mars - polarita Yang.

Berani narozeni 21.3. až 26.3. si budou muset po celý týden dát pozor na lidi, kteří vám vstoupí do života. Může se jednat např. o obchodní zástupce, prostě lidi kteří vám něco budou nabízet. Jakoukoliv koupi promyslete, neb velice lehce byste sami sebe mohli dostat na několik týdnů do kolotoče reklamací, neb výrobek nebude kvalitní a vy ztěžka budete dostávat investované finance zpět. Zato ti z vás, kteří se narodili od 26.3. do 8.4. tento týden pocítí laškování milenky Venuše! Zvýší vaši touhu po opačném pohlaví, ale projevem může být i sklon utrácet a stihnout co nejvíce kulturních aktivit.
Úterní NOVOluní pocítí všichni Berani zejména po zdravotní stránce. Pokud jste v předchozích týdnech zanedbali nějaký neduh, bolístku, zejména ve vztahu ke klubům, nemoc se může ozvat v plné síle. Jednat se může např. o revmatismus kloubů, nedoléčené vykloubení kotníků, meniskus, zanedbaná životospráva se může projevit změnami na kůži, ekzémy. Jste energické znamení, ale tentokrát pro vás bude rozumné se držet zaběhnutých kolejí, a to zejména v oblasti kariéry. Pokud podnikáte, jakoukoliv novou aktivitu si několikrát projděte nejlépe s účetním poradcem.


B

Býk (22.4. - 21.5.)

Druhé znamení zvěrokruhu, fixní zemské.
Vládce Venuše - polarita Yin

Napjatou atmosféru doma mohou až do pátku pocítit Býci narozeni od 28.4. až 6.5. Příčinou může být i onemocnění někoho z rodiny. Díky postavení Saturna ale dostanete  možnost dát do pořádku mnohé záležitosti, dokonce i ty, které jste v předešlých obdobích pokazili nebo se vyhýbali jejich řešení. Navíc u narozených okolo 28.4. může tento týden postupně vzrůstat touha po zkvalitnění partnerství nebo zlegalizování vztahu.
NOVoluní v úterý si prověří vaši odvahu vstoupit do "neznámého území"... Pro mnohé to může být svým způsobem start do dnů, které vám umožní zbavit se starých zlozvyků vyplývajících ze stereotypu, ale udělat i "kroky" vedoucí k rozšíření znalostí. Nepodceňujte žádnou zprávu, nebojte se zkoušek, konkurzů! Využijte toto období, které uvede do pohotovosti vaše myšlení !


C

Blíženci (22.5. - 21.6.)

Třetí znamení zvěrokruhu, proměnlivé vzdušné.
Vládu drží Merkur - polarita Yang

Do stávajícího roku jste vstoupili s retrográdní planetou Mars ve vašem znamení. Tento týden si prověří trpělivost a schopnost improvizovat díky různým zdržením ti z vás, kteří se narodili 19.5. až 21.5. Můžete mít občas i pocit ospalosti, neschopnosti se soustředit, dokonce se můžete potýkat s nechutí dělat cokoliv. Naštěstí váš vládce Merkur v úterý vstoupí do znamení Vodnáře. To je pro všechny Blížence záruka nejen daleko pohotovějšího myšlení, ale na všechno hned budete umět odpovědět, takže když se dostanete do presu, snadno se z "kalamity" vymluvíte.
Úterní NOVoluní může rozehrát či "virtuelně ukázat" na skrývané napětí, ale i neřešené nesrovnalosti v oblasti partnerství, zejména versus smlouvy. Dává vám to prostor mravenčí pílí mnohé věci konečně dotáhnout do konce. Je jasné, že pro vás to bude mírně stresující, neb si to vyžádá konec "poletování", ale soustředění se skutečně na konkrétní věc.


D

Rak (22.6. - 21.7.)

Čtvrté znamení zvěrokruhu, základní vodní.
Vládce Luna - polarita Yin

Luna bude v pondělí putovat protilehlým znamením, což u vás může vyvolávat nutnost zamýšlet se nad stávajícím partnerem a společným životem ve dvou. Je možné, že znamení Kozoroha trošku zmrazí vaše city a můžete vidět všechno černě, tak se snažte vidět i pozitiva vašich vztahů.
Úterní NOVoluní postupně prověří, jak se staráte o své tělo a zejména imunitní systém. Pokud dobře, ani NOV nemusíte pocítit, ale pokud někde něco zanedbáváte v životosprávě, můžete být psychicky rozhozeni a tlak pocítíte i co se týká fyzičky, neb můžete mít pocit, že se vám nedostává "pára"... Zato sexuální apetit vám neubyde, takže u mnohých Raků se dá předjímat milostný flirtík, ale vše bude na bázi erotiky, sexu, bez pro vás tak nutné romantiky, takže ani rozumově si svoje chování nebudete umět zdůvodnit. Tohle sexuální vybočení by mohlo na nějakou dobu sice trošku rozčeřit klidné vody vašeho rodinného soužití, ale Merkur z Vodnáře vám dodá ta správná slova, abyste vše uvedli opět do normálu. Během víkendu si dejte pozor na alkohol, neb "opička" by přivodila následné trávicí potíže.


E

Lev (22.7. - 22.8.)


Páté znamení zvěrokruhu, fixní ohnivé.
Vládne Slunce - polarita Yang

Zejména v oblasti financí pocítíte neuvěřitelnou stabilitu. Naprosto skvěle také tento týden budete umět prodat vše, co umíte, počínaje řemeslným umem a konče vědomostními znalostmi.
To může mnohým Lvům dokonce přinést posun v zaměstnání o příčku výše!
K tématu vy a životospráva versus práce a domácí povinnosti si svoje řekně NOVoluní v úterý.
Můžete tomu i vyjít vstříc a hned v úterý ráno si dejte slib a začněte s očistnou kůrou, neb konjunkce Slunce-Luna si prověří, jak jste na tom se srdíčkem a zda o tento důležitý orgán pečujete. Zahrňte do svého jídelníčku ryby, dostatek listové zeleniny a nezapomínejte na pitný režim!
Během víkendu do hry vstoupí Černá Luna a probudí ve vás dávno zapomenuté vzpomínky na něco velmi příjemného. Může to také přivodit velice milé a na vaše srdíčko"brnkající" setkání.

F

Panna (23.8. - 22.9.)

Šesté znamení zvěrokruhu, proměnlivé zemské.
Vládcem je Merkur - Yin

Vstup vašeho vládce do znamení Vodnáře vám přináší dny, ve kterých vaše myšlenky budou daleko svobodnější, a je jasné, že i na konverzaci a přístupu např. k práci bude vaše uvolněné myšlení velmi znát. Nebudete tak lpět na maličkostech a občas si dovolíte i nějakou "rošťárnu"...
Uvolnění vám nese i NOVoluní v úterý. Upozorní vás, že je čas na hry a vaše koníčky! Pokud si na tento týden např. plánujete dovolenou na horách, je to to nejlepší, co pro sebe můžete udělat. Tento NOV se bude snažit, ale do života mnohých z vás vnést i daleko větší touhu, a to jak tělesnou, tak tu duševní, která se může zrcadlit rozhodnutím počít potomka!
Během víkendu se snažte mírně krotit svoje nápady, neb občas udivíte lidi okolo sebe originalitou, což se ale lehce může zvrtnout v aroganci, pokud vás někdo upozorní, že to mírně přeháníte.


G

Váhy (23.9. - 23.10.)

Sedmé znamení zvěrokruhu, základní vzdušné.
Toto znamení  ovládá Venuše Večernice  - polarita Yang

Nedá se vyloučit, že jakousi osudovou zkouškou projdou ti z vás, kteří se narodili 13.10. až 21.10. Příčinou může být např. vaše až příliš otevřené jednání, kterým třeba překročíte určité mantinely, ale i naprosto náhodné setkání, které vás velmi ovlivní.
Úterní NOVoluní vám na klidu asi taky nepřidá, spíše naopak. Mnohým vnese citový neklid, zejména ve vztahu k domovu a domácímu krbu. Někteří z vás se mohou cítit dokonce opuštěni. Na přetřes přijde také rodinné tajemství a v neposlední řadě si mnozí vzpomenou na svoje předky, tak jak si je pamatujete ještě z doby svého dětství, a to zejména, když se u vás projeví bolest v kolenou. Asi si nejednou v duchu řekněte "...no babi, dědo... tak už mne v kolenou taky loupe." Všechny Váhy by si po celý týden povšechně měly dát pozor na náhodné zamilování se, zejména pokud se bude jednat o někoho v blízkosti bydliště či v zaměstnání. Držte se hesla - co je v domě není pro mě...


H

Štír (24.10. - 22.11.)

Osmé znamení zvěrokruhu, fixní vodní.
Vládcem  znamení je Pluto, spoluvládce Mars - polarita Yin

Celý týden dbejte při cestování na dodržování pravidel silničního provozu, ať hned na počátku roku nepřijdete o nějaké bodíky. Úplně mimo realitu se mohou ocitnout Štíři narození okolo 13.11., těm bych doporučovala nesedat za volant vůbec.
Do reálného světa se vás bude snažit vrátit již v úterý NOVoluní. Nejenže vám dává příležitost naplánovat si seriózně aktivity, ale i precizně, s ohledem i na sebemenší detaily vše promyslet... Ale ti z vás, kteří mají nějaké dluhy, připravte se, že během NOVu vyplují na světlo a přihlásí se o svoje "splacení", a nemusí se jednat pouze o finanční dluh. Popřemýšlejte, zda jste někomu něco neslíbili, zejména ve vztahu k vašim sourozencům, zamyslete se, zda u sousedů nemáte nějaký vroubek. NOV je pro vás také vhodný k zahájení povánoční očistné kůry, prospěje vám!


I

Střelec (23.11. - 21.12.)

Deváté znamení zvěrokruhu, proměnlivé ohnivé.
Vládcem je Jupiter - polarita Yang

Venuše tento týden přechází přes Slunce Střelců narozených 2.12. až 8.12. Zjemní to vaše chování, takže si můžete vyhladit "třecí plochy" v intimním partnerství, zlepší se vaše přátelské vztahy a v neposlední řadě se viditelně ustálí atmosféra v rodině díky vašemu vstřícnějšímu chování. Jste-li nezadaní, jsou dny přímo jako stvořené k "potkání se s partnerem. Velmi nápomocno vám bude NOVoluní v úterý. Pokud "nezaspíte", nabídne vám velmi seriózní uplatnění vašeho umu, vědomostí, společně s finanční odměnou. Neváhejte, když vás někdo pozve na pohovor či na konkurz, ukažte, jaký talent ve vás dříme!
Dokonce se dá předjímat, že někdo z lidí vám velice blízkých pomůže dobrou radou.
Povšechně vstupem Merkura do Vodnáře, se vám otevírá období, kdy daleko častěji budete chtít rozmlouvat se sousedy, sourozenci, stýkat se s blízkými přibuznými. Dá se i předjímat, že nebudete leniví a konečně poznáte i krásy přírody ve vašem okolí.

J

Kozoroh (22.12. - 20.1.)

Desáté znamení zvěrokruhu, základní zemské.
Vládcem je Saturn - polarita Yin

Všem, kteří slaví tento týden narozeniny, přeji vše nejlepší !
Slavit by měli určitě ti z vás, kteří budou mít návrat Slunce do svého postavení v úterý, tedy narodili se okolo 8.1. Součástí ročního horoskopu - Soláru - totiž máte NOVoluní, což ukazuje na nové zážitky, velkou iniciativu a úspěch v projektech, které započnete. Dá se také mluvit o klíčovém - zlomovém roce. Ale ani ostatní nebudou ošizeni! Ti z vás, kteří se narodili okolo 9.1., pocítí stabilitu svého rodinného života, povšechně si můžete polepšit v kariéře, mnohé, o čem jste si doposud mysleli, že je nedostižný sen, se vám může vyplnit! A ti, kteří se narodili okolo 13.1., pocítí doslova "hlad" po nových zážitcích, nevyjímaje intimné sféru.
Jediným negativem NOVu ve vašem znamení je fakt, že může "probudit" veškerá skrytá či zanednávaná zánětlivá onemocnění. Sem patří jak dýchací cesty - průdušky, tak i močový měchýř.
Ozvat se také může revmatismus.


K


Vodnář (21.1. - 18.2.)

Jedenácté znamení zvěrokruhu, fixní vzdušné.
Vládu drží Uran, spoluvládce je Saturn - polarita Yang

V úterý se odehrají stěžejní události týdne právě ve vašem znamení...
Tento den vstoupí do vašeho znamení Merkur a rozehraje hru, ve které, co se týče komunikace, budete převyšovat všechna znamení. Prostě až do 14.3. ukecáte kdekoho i bez argumentů! Pravdou je, že budete objektivní, jenže tak, jak to umíte jen vy, originálně, navíc tvářit se můžete, že jste spolkli všechnu moudrost světa a arogantně "zaženete" každého, kdo bude mít jiný názor než vy...
V úterý naštěstí nastane NOVoluní, které vás nejenže zklidní, ale i donutí k jakési introspekci předchozích měsíců... Může nechat vyplout napovrch dávno zapomenuté věci, které máte uloženy hluboko v podvědomí. To u mnohých z vás vyvolá touhu poznat věci "za oponou"... Takže se dá předjímat zájem například o okultismus, astrologii, etc.


L


Ryby (19.2. - 20.3.)

Dvanácté znamení zvěrokruhu, proměnlivé vodní.
Vládu drží Neptun, spoluvládce je Jupiter - polarita Yin

Tento týden si asi vaše psychička moc neodpočine. Sám váš vládce vás svými aspekty varuje před filozofickým zblouděním, takže si dejte pozor např. na samozvané Guru a podobná individua, která vám např. zazvoní u dveří či osloví na ulici a začnou vám povídat o všeobjímající lásce, kterou by vám chtěli předat.
Úterní NOVoluní může mírně zacloumat s vašimi emocemi, neb např. formou snů se vám může připomenout nějaký váš neuskutečněný sen. Pozitivem je fakt, že se vám ale mohou připomenout i dávno zapomenuté společenské kontakty, a pokud máte něco společného s politikou, i v této oblasti můžete zaznamenat nějaký "ruch". Pokud vás zavalí spousta povinností a aktivit, nic nepodceňujte, neb vám vše v budoucích týdnech bude velmi ku prospěchu! 
Pamatujte si že i sen může mít reálnou podobu, jen si za tím člověk musí jít. A kdy začít??? No přeci právě v den NOVoluní, to je jedinečná šance, milé Rybky, svoje sny začít realizovat!