Jdi na obsah Jdi na menu
 


26.týden 2009

15. 6. 2009

Týdenní e-horoskopy pro 26. týden od 22. 6. do 28. 6. 2009

Vypracovala Naďa Šmídová
telefon  603 422 219
e-mail :  NADAMAGIC.@seznam.cz
http://horoskopynadasmidova.mysteria.cz/
http://www.webpark.cz/nadasmidova/


 

Slunce
je ve znamení Raka
kam vstoupilo 21.6.2009 v 7:58 hod
tedy nastal
Letní Slunovrat
začátek astronomického léta...
Naši předci tento den nazývali ""Květovým dnem"
a věnečkem z kvítí zdobili vstupní dveře.
Věřili, že tím přivolají do svých přibytků blahobyt, štěstí...
Keltský název
tohoto dne je 
Sabat Litha nebo-li Alban Heruin...
Staří Keltové tento den zasvětili bohyni Matce a pořádali slavnosti.
Svým způsobem byly podobné Čarodějnicím,
neb na počest Slunce pálili ohně.
V období Letního Slunovratu ze všech vysokých kopců zářili ohně dlouho do noci,
ozýval se zpěv, lidé ozdobeni bylinkami okolo ohňů tančili
žehnající nejen Matce zemi ale také domácímu dobytku.
Další den zbylý popel z ohňů rozhazovali po polích a věřili,
že tím posvětí a zvýší úrodu.
Pokud si v den Letního Slunovratu nasbíráte bylinky tak věřte,
že budou mít daleko silnější účinek !
A zapálíte-li si v tento den svíčku a postavíte-li ji do okna,
vzdáte tím bohyni Matce  úctu...
Ozdobíte-li si dveře květinovým věnečkem..tak do vašeho ""domu""přivábíte blahobyt a štěstí...
A pokud se v den Letního Slunovratu  napijete vody ze studánky,
tak ""prý"" vám vyléčí všechny neduhy...


Merkur
sestrvá ve znamení Blíženců
kde setrvá až do 3.7. 21:17 hod.


Venuše
je ve znamení Býka, kde setrvá do 5.7.
kdy v 10:25 hod vstoupí do znamení Blíženců.


Mars
je ve znamení Blíženců.


Jupiter
je ve znamení Vodnáře a setrvá zde až do 18.1.2010.
V pondělí 15.6. se zastavil a v 8:43 hod se otočil do retrográdního směru.
Období kdy bude Jupiter couvat bude malý testík naší čestnosti, ale pozor - hlavně sami k sobě !!
Mnozí si zavzpomínáme na skvělá období v minulosti, ale dostaneme také možnost vrátit se k aktivitám, zálibám, studiu, projektům ale třebas i partnerství..etc...prostě k něčemu co jsme v předchozím období přerušili, nedokončili, "odložili do kouta""...Jenže to že možnost dostaneme ještě neznamená, že jí využijeme neb o Jupiteru se sice říká planeta štěstí, ale pokud tomu štěstí nepůjdeme vstříc a budeme sedět a čekat že nám něco spadne samo do klína, následovat může zklamání. Proto píši v úvodu že se jedná o období kdy projdeme malým testíkem neb si sami sobě budeme muset přiznat v které oblasti našeho života bychom měli vyvinout větší úsilí, více píle či trpělivosti a je možné, že mnohé z nás čeká hodně tvrdé práce, ale výsledek bude stát ""za to"...!!  
 

Saturn
je ve znamení Panny a setrvá zde až do 29.10.2009.
 
 
Uran je ve znamení Ryb
 
Neptun je ve Vodnáři.
Od 29.5. má retrográdní pohyb a couvat bude až do 4.11.2009.
Prvotně budeme daleko citlivější, vnímavější,
což může poodkrýt případné iluze, kterými jsme se nechali v nějaké oblasti svého života houpat.
Jedná se o období kdy bychom měli pozorně naslouchat své intuici,
a nepodceňovat svůj "vnitřní hlas"..
Zejména citlivější jedinci mohou být během retrográdního pohybu Neptuna daleko víc vnímavější,
ale pozor - to může být výhodou, ale i nepříjemnou záležitostí neb Neptun běžně svádí k různým únikům, tak si dejte pozor, aby například alkohol občas nebyl prostředek, jak se vymanit z problémů !
Také bychom se měli vyhýbat osobám, které nás budou zahrnovat svými problémy a přitom sami nic nebudou řešit - neb jejich problémy můžeme nasávat jako houba a tím se psychicky vyčerpávat !
Navíc se v blízkosti retrográdního Neptuna bude pohybovat Jupiter,
který se otočí také do retrográdního směru, a to 15.6.2009 v 8:43 hod což ukazuje na přemíru optimismu, ale následovat může deziluze, zklamání !
V období od 1.7. až do 13.7. se dostane do nepříznivé pozice vůči retrográdnímu Neptunu v konjunkci s Jupiterem planeta energie Mars přes který bude přecházet Venuše. V těchto dnech zbystřete a i banální záležitosti řešte s rozvahou !
 

Pluto
je ve znamení Kozoroha. V sobotu 4.4.2009 v 19:07 hod se otočil do retrográdního směru a couvat bude až do 11.září 2009..

Astrologickou událostí je pondělní NOVoluní v Raku
které nastane večer v 21:35 hod. Podrobnosti se dočtete u vašeho Slunečního znamení.

 

 

 

 

 

 

 

 

A

Beran (21.3. - 21.4.)

První znamení zvěrokruhu, základní ohnivé.
Vládcem  znamení je Mars - polarita Yang.

Pondělní Nov vás přivede k poznání, že vaše city jsou daleko hlubší,než se navenek snažíte "vysílat"..Ve velké míře vzroste váš pocit ochraňovat nejbližší, ale asi to pojmete dle svého a aby se doma rodině líbilo ještě víc, rozhodnete se pro nějaké úpravy bydlení - může to být malování, rekonstrukce, přestavba, etc..Uprostřed tádne potlačte žárlivost jinak se začnete chovat zbrkle, nervozně, a natropíte ve svém partnerství mírný chaos ! Měli byste se spíše soustředit na svoje nápady, neb budou originální a pokud je "doladíte" mohou vám přinést v budoucích týdnech finanční zisk ! Během víkendu vás překvapí a rozruší nějaké zprávy okolo vašeho zaměstnání, a svoji nenáladu byste mohli směrovat na svoje nejbližší. Ale nepodléhejte panice neb v neděli dostatene velmi chytrou radu jak čelit nepříjemnostem a jak získat nad vzniklou situací kontrolu.


B

Býk (22.4. - 21.5.)

Druhé znamení zvěrokruhu, fixní zemské.
Vládce Venuše - polarita Yin

Díky pondělnímu NOVu se pro vás bezpečí stane prioritou - ale také se sami sebe zeptáte, zda city které dáváte lidem ve svém nejbližším okolí jsou opětováný - zejména ve vztahu k sourozencům, nejbližším příbuzným. Pokud tato oblast "skřípe"máte dává vám počátek tohoto týdne šanci vše napravit - tak zvedněte telefon nebo sedněte do auta neb rozhovor s těmi ke kterým se budou stáčet vaše myšlenky udělá dobře vaší dušičce !
Uprostřed týdne se snažte nevěnovat pozornost tomu co kdo, kde a kdy o vás řekl, jinak propadnete sklíčenosti. Dokonce můžete začít žárlit, a to jak na intimního partnera tak i nápady kolegy, prostě něčí chytrost a nadhled vás mohou rozladit do té míry, že doma vyvoláte dusnou atmosféru a nikdo z vašich blízkých nebude chápat, proč jste nabroušení. Během víkendu buďte tolerantní neb budete mít tendenci v případě že vám někdo začne oponovat ba nesouhlasit s tím co řeknete, nadskočit a začít se hádat. Vůbec se nezamyslíte nad tím zda se skutečně nemýlíte. Zejména děti a intimní protějšek mohou být terčem vašich divných nápadů a nenálady.




C

Blíženci (22.5. - 21.6.)

Třetí znamení zvěrokruhu, proměnlivé vzdušné.
Vládu drží Merkur - polarita Yang

Díky pondělnímu NOVu se mnozí rozhodnete investovat do bydlení. Anebo to může být naopak a vy se rozhodnete nějak zpeněžit rodinný majetek což může být i formou pronájmu nemovitosti, bytu, etc...prostě získat pro rodinu co nejvíce peněžních prostředků se stane vašim středobodem počátku tohoto týdne a co naplánujete, jepičí život mít nebude !
Uprostřed týdne budete méně trpěliví a jakmile vše nepoběží podle vašeho scénáře, zejména když vlastní uspěchaností něco popletete, stáhnete se a začnete se litovat, jako byste byli obětí nějakého spiknutí, ale že za vašim neúspěchem jsou vaše chyby si nepřipustíte.
Během víkendu bude nepřekonatelný váš dar výmluvnosti, dokonce vám projde i to, že velmi často budete "vedle jak ta jedle". Máte-li cokoliv nedořešeného v rodině, dotáhnete věc dokonce a v neděli budete usínat s pocitem že i s rodiči jste se konečně usmířili.



D

Rak (22.6. - 21.7.)

Čtvrté znamení zvěrokruhu, základní vodní.
Vládce Luna - polarita Yin

Pondělní NOVoluní ve vašem znamení vás neuvěřitelně přimkne k rodině a dá se předjímat, že zejména v podvečer budete chtít aby všichni seděli s vámi u jednoho stolu...Uděláte všechno proto, aby pouta mezi vámi byla ještě pevnější. Uprostřed týdne váš tvrdohlavý postoj vyvolá dusnou atmosféru ve vašem partnerství. Jakmile ucítíte že jste nervozní stáhněte se někam do kouta a doma nikoho neprovokujte. Víkend vám pokazí náladu nějaká nepříjemná zpráva. Všemu ale nevěřte neb lží a falší se to okolo vás bude jenom hemžit ! Vsaďte na lásku a intimního partnera, ale i na přátele neb bude stačit kratší rozhovor a hned někdo z vašich blízkých odhalí, kdo vám chce uškodit nepravdivými informacemi.


E

Lev (22.7. - 22.8.)

Páté znamení zvěrokruhu, fixní ohnivé.
Vládne Slunce - polarita Yang

Vaše ego počátkem týdne notně ustoupí do pozadí - vytlačí ho emoce a city. Pravdou je, že zářnou výkonností a energií asi oplývat nebudete, zato instinkt vás povede správným směrem. Zapátrejte v podvědomí - samo vám napoví, kdo je pevně zakořeněn ve vašem srdci a komu byste svoji lásku měli dát najevo.. Uprostřed týdne se snažte, aby na vašem stole nezůstala ani jedna neuhrazená složenka, ale vyrovnejte účty i v partnerství, protože loajalita intimního partnera se vám bude hodit. Během víkendu se totiž mnozí dostanete pod tlak někoho z přátel. Půjde o peníze, a vy dáte na radu protějšku a zachováte opatrnost - nepůjčíte, a je jasné že bez negativní odezvy se to neobejde. Pokud víkend budete trávit v zaměstnání, z jistého pracovního vztahu se může rozvinout romantický, milenecký vztah..

 

F

Panna (23.8. - 22.9.)

Šesté znamení zvěrokruhu, proměnlivé zemské.
Vládcem je Merkur - Yin

Pondělní NOVoluní vám ukáže oblast,ve které byste měli přijmout nějaký závazek, tak aby došlo ke zlepšení. Pro vás jsou to např. přátelé, větší instituce kam jste si díky ostychu neodvážili "vkročit"..Dokonce se mnohým splní nějaké přání - tak si nezapomeňte sednout někde na lavičku, a v duchu v pondělí večer to svoje přání vyslovit ! Uprostřed týdne oproti jiným znamením budete ve výhodě neb se budete držet dál od lidí povšechně a díky tomu konfliktů které okolo vás občas vygradují se nezůčastníte. Ani během víkendu se nenechte vtahovat do sporů, které se nebudou týkat přímo vaši osoby. Pravda totiž bude někde uprostřed ale to vy nebudete tušit a jakmile se někoho zastanete, zlost ba hádka rozhádaných se stočí na vaši hlavu !
 


G

Váhy (23.9. - 23.10.)

Sedmé znamení zvěrokruhu, základní vzdušné.
Toto znamení  ovládá Venuše Večernice  - polarita Yang

Počátkem týdne v sobě ucítíte klid, dokonce můžete mít pocit, že i ptáci jsou nějak méně hluční, než obvykle...Rozhodnutí které během pondělního NOVoluní uděláte byste měli směřovat zejména do oblasti kariéry,společenské prestiže. Uprostřed týdne se vaše důvěra v někoho z přátel sesype jako domeček z karet. Pokud budou ve hře i finance, asi se z vás mírumilovné Vahy stanou jedinci, kteří sami někomu vyhlásí "virtuelní" válku. Běšhem víkendu vás ranní nevolnost přivede na myšlenku že byste měli nějak změnit životosprávu. Hlavně v neděli se snažte držet dál od hádavých lidiček neb i slovní spor u vás může vyvolat bolest ba tíži u žaludku.




H

Štír (24.10. - 22.11.)

Osmé znamení zvěrokruhu, fixní vodní.
Vládcem  znamení je Pluto, spoluvládce Mars - polarita Yin

Je možné že když v pondělí večer neuvidíte na nebi Lunu vyvolá tu u vás úzkost - ale nelekejte se neb tento den v 21:35hod proběhne NOVoluní v Raku, což zvětší vaši citlivost ale otevře "třetí oko" a vy jako ve filmu uvidíte možnou prosperitu svých budoucích let - chce to od vás jediné - udělat rozhodnutí. Vábí-li vás dobrodružství - naplánujte si dneska třebas cestu do nějaké cizokrajné země, mnohé z vás začne lákat další studium... Rodina bude uprostřed týdne vaše oáza klidu, pohody, ale tam také najdete podporu, kterou zejména v kariéře potřebujete a potřebovat patrně ještě budete neb intriky někoho z kolegů budou i další dny nabírat na síle. Během víkendu se na jednu stranu dá předjímat nějaký spor s přáteli, na stranu druhou můžete při nějaké společenské události navázat nové přátelství které vám bude prospěšné i profesně. Jste-li nezadaní, doma neseďte neb v kině, při koncertu, etc..byste mohli potkat velmi zajimavou osůbku !!


I

Střelec (23.11. - 21.12.)

Deváté znamení zvěrokruhu, proměnlivé ohnivé.
Vládcem je Jupiter - polarita Yang

Zamyslete se v pondělí nad zabezpečením všeho co vlastníte ! Je možné že jste opoměli zaplatit například pojistku domácnosti, chaty...etc... Jediné co si pojistit touto formou nemůžete je váš intimní partner - ale jedna možnost tu přece jenom je - neskvělejší pojistkou toho koho milujeme je upřímná láska - tak ji dejte najevo !
Pokud uprostřed týdne potlačíte pocit, že život je jedno velké dobrodružství a vám do této sbírky ještě něco chybí, začnete být velice úspěšní ve finanční sféře - zejména obchodníci by mohli uzavřít finančně lukrativní obchody ! Během víkendu vás mírně rozhodí napětí které zavládne ve vaší rodině, ale jejich nesouhlas že volné dny budete trávit v zaměstnání bude oprávněný. Pozor na to milí Střelci neb váš protějšek může nabýt pocitu, že o rodinu nestojíte a je otázkou, jak dlouho vám solo akce budou procházet neb si někdo z rodiny může položit otázku, zda za vším vězí vaše zodpovědnost či tajný milostný poměr !

 

J

Kozoroh (22.12. - 20.1.)

Desáté znamení zvěrokruhu, základní zemské.
Vládcem je Saturn - polarita Yin

V pondělí se nebraňte vnímat svůj šestý smysl, poslouchejte instink a racionalitu nechte v "zapomenutém" koutě ! Doupřejte si procházku se svým intimním protějškem, mluvte o svém vztahu - nebojte se otevřít i "negativní či bolavá témata.."" Pondělní Novoluní v Raku vám totiž dává možnost "vymést pavučiny z koutů vašeho vzathu" a třebas i začít odznova ! Pokud uprostřed týdne nebudete chtít slyšet pravdu, raději se nikoho na nic neptejte. Uslyšíte totiž odpověď na vaše otázky, ale z jiného úhlu pohledu a líbit se vám to mnohým nebude, neb rady "kohosi" lehce sklouznou v kritiku vaší osoby, vy začnete oplácet stejnou "mincí" a na konflikt bude zaděláno! Budete-li během víkendu cestovat, doporučuji vám si vzít mapu a předem si vytyčit trasu, což se týká i výletů - můžete zabloudit a neděli trávit například hledáním cesty jak se dostat zpět domů!



K


Vodnář (21.1. - 18.2.)

Jedenácté znamení zvěrokruhu, fixní vzdušné.
Vládu drží Uran, spoluvládce je Saturn - polarita Yang

Na to že je nejvyšší čas začít o sebe pečovat a vzít odpovědnost za své zdraví do "svých rukou"vás upozorní pondělní NOVoluní v Raku. Díky skvělé intuici a instinktu sami poznáte, zda nemáte změnit svoji životosprávu - ale začít počátkem týdne s dietou neuškodí nikomu z vás!
Ačkoliv si uprostřed týdne budete myslet že argumentujete správně, někdo z přátel vaše názory doslova shodí ze stolu, a ještě bude mít sice úsměvné ale rýpavé poznámky. Mohu-li vám něco doporučit, na přátele v tomto období nesázejte neb vždy vše dopadne jinak než jste zvyklí z minulosti - prostě se vyhnete zklamání. Půjdete-li během víkendu nakupovat, ověřte si, zda v jiném obchodě neseženete stejnou věc za poloviční cenu ! Nebo může nastat situace že se vám nějaká věc zalíbí ale při placení zjistíte, že nemáte dostatečnou hotovost, etc..
 


L


Ryby (19.2. - 20.3.)

Dvanácté znamení zvěrokruhu, proměnlivé vodní.
Vládu drží Neptun, spoluvládce je Jupiter - polarita Yin

Mnohé vám v pondělí může připadat tajemné, neobvyklé...i intimní protějšek se vám bude zdát zajímavější, nějak víc sexy...Pokud uvažujete o početí potomka - pondělí je naprosto skvělý den ! Nezadaným Rybkám které nezůstanou sedět doma NOV může přihrát "potkání se s ideálem" a mnozí prožijete velmi romantickou noc - a vězte že nezůstane jen u jediné ! Uprostřed týdne se opětovně dostanete do slovního konfliktu se sousedy či sourozenci. Příčinu hledejte nejen v tom, že se prostě dohodnout na nějakém kompromisu nechtěji, ale vy navíc díky větší společenské aktivitě budete unaveni a pronesete něco, co si dotyční vztáhnou na sebe a oheň bude na střeše. Pokud si na víkend nic  nenaplánujete a budete brát události tak jak začnou přicházat, prožijete volné dny relativně v pohodě a hlavně se s intimním protějškem nepohádáte. O tomto vékendu se totiž ve vztahu ku vašemu znamení dá napsat že vás čekají nepředvídatelné události, tak vše berte s humorem !