Jdi na obsah Jdi na menu
 


25. týden

26. 6. 2007

Týdenní e-horoskopy pro 25. týden od 18. 6. do 24. 6. 2007

Vypracovala Naďa Šmídová
telefon 603 422 219
e-mail : NADAMAGIC.@seznam.cz
http://www.webpark.cz/nadasmidova/

Merkur  je do 4. 8. 2007 ve  znamení Raka. V pátek 15. 6. se krátce před půlnocí  zastavil na 11°35' stupni zn. Raka a od soboty 16. 6. ná retrográdní pohyb.
Před čím si máte dávat pozor po dobu jeho retrográdního pohybu, tedy  až do 10. 7. 2007  se dočtete u Vašeho Slunečního znamení.

Venuše je od úterý  5. 6. ve znamení Lva.

Mars je ve znamení Berana od úterý 15. 5. a zde setrvá do 24. 6. kdy přejde do následného znamení Býka.

Jupiter ve Střelci má retrográdní pohyb, to znamená jakoby couval...Přímý směr bude mít opět v srpnu a to od úterý 7. 8. 2007 kdy dvě hodiny po půlnoci opět nabere přímý směr.

Saturn je ve znamení Lva.

Uran je ve znamení Ryb a v sobotu v podvečer udělá obrátku a následně se dá do retrográdního pohybu. Co vám to přinese do života vám napíši příští týden...

Neptun je ve Vodnáři, retrográdní a to až do  31. 10. 2007 

Pluto je stále retrográdní ve znamení Střelce.

Ve čtvrtek 21.6. krátce po osmé hodině večer nastane Astronomické léto,
neb Slunce na své roční pouti dosáhne obratníku Raka, tedy nejsevernějšího bodu a  tak bude na severní polokouli nejvýše na obloze, to znamená, že severní polokoule Země se nejvíce přikloní ke Slunci.
To také vysvětluje, proč noci v následném období jsou u nás hodně světlé a úplně se nesetmí. On totiž po celou noc trvá jen astronomický soumrak a nenastává skutečná astronomická noc.
Z našeho pohledu se jedná o období, kdy dny jsou nejdelší a noci nejkratší.
Vstupem Slunce do znamení Raka ve čtvrtek 21.6. krátce po osmé hodině večer  nastane

LETNÍ SLUNOVRAT

Keltský název je  Sabat Litha nebo-li Alban Heruin...

Staří Keltové tento den zasvětili bohyni Matce a pořádali slavnosti.
Svým způsobem byly podobné Čarodějnicím, neb na počest Slunce pálili ohně.
V tento den ze všech vysokých kopců zářili ohně dlouho do noci, ozvýval se zpěv, lidé ozdobeni věnečky z bylinek a květin okolo ohňů tančili žehnajíce nejen Matce zemi ale také domácímu dobytku. Další den zbylý popel z ohňů rozhazovali po polích a věřili, že tím posvětí a zvýší úrodu.
Pokud si v den Letního Slunovratu nasbíráte bylinky tak věřte, že budou mít daleko silnější účinek! A zapálíte-li si v tento den svíčku a postavíte-li ji do okna, vzdáte tím bohyni Matce  úctu, ozdobíte-li si dveře květinovým věnečkem, tak do vašeho "domu" přivábíte blahobyt a štěstí...
A pokud se v den Letního Slunovratu  napijete vody ze studánky, tak prý vyléčí všechny neduhy...
Astronomické léto potrvá až do podzimní rovnodennosti, která nastane 23. září.
Ale nazapomeňte na jednu zásadu: Letní Slunovrat "vydá to"" co bylo v předchozích měsících zaseto....!



A
Beran (21.3. - 21.4.)

První znamení zvěrokruhu, základní ohnivé.
Vládcem  znamení je Mars - polarita Yang.
Tento týden sami o sebe mohou klopýtat Berani, narozeni 14.4. až 21.4. Zejména ženy si musí dávat pozor na své chování, protože občas budou připomínat ""generálku v kalhotách"...Nezapomeňte na svoji ženskost ! Berani narozeni 4.4. až 6.4. by si měli dát pozor na náhodné známosti.  Se svou si přijde i retrográdní Merkur...Z vašeho domova může udělat doslova slovní bojiště - budete měnit svoje postoje i názory, a to tak překvapivě rychle, navíc nic vám nebude vyhovovat, takže sem tam nějaký konflikt nastane. Na členy rodiny budete mít tendenci se utrhovat pro maličkosti, tak si to hlídejte, ať si o vás nezačnou myslet, že jim nic nepřejete...Bude vám to  víc mluvit než myslet. Raději se proto nepouštějte do zbytečných diskusí, neb tentokrát vás kdekdo argumenty "umluví"...


B
Býk (22.4. - 21.5.)

Druhé znamení zvěrokruhu, fixní zemské.
Vládce Venuše - polarita Yin
První polovina týdne vám velmi přeje. Zapomenet na malicharnosti, budete se snažit udělat byť nějakou maličkostí radost svému intimnímu protějšku. Pro mnohé Býky je tento týden i možností zlegalizovat stávající partnerský vztah. Ale postupně začnete i Vy pociťovat vliv  retrográdní planety Merkur. Občas budete neschopni se řádně soustředit, vhodná slova budete doslova "lovit". Dokonce i vaše "velká" přátelskost vás může přivést do potíží, mohli byste nechtěně svou řečí vyvolat spor nebo dopisy působit zmatky. .Dávejte si velmi pozor na to co budete říkat v případě kontaktu s rodinou, sourozenci, sousedy. Mnohomluvností budete maskovat svou obavu z nějaké události či osoby, ale můžete se podřeknout...!


C
Blíženci (22.5. - 21.6.)

Třetí znamení zvěrokruhu, proměnlivé vzdušné.
Vládu drží Merkur - polarita Yang
Všem Blížencům slavícím narozeniny přeji vše nejlepší !
A mám pro vás dobrou zprábu, neb v dalším roce se budete moci plně oprřít o svoji intuici, navíc se dá předjímat, že během 365 dní, které máte před sebou, si prožijete nějaký milostný románek. A pokud se milí oslavenci nějakým způsobem věnujete  hudbě nebo uměleckému světu,
budete mít mnoho inspirace, která bude prospívat vaší práci. Ale radu mám i pro všechny Blížence..Po celé období retrográdního Merkura si dávejte pozor na osobní finance. Nejen pečlivě zvažujte za co utrácíte, ale hlídejte si peněženku a osobní věci všeobecně. Pokud vás v daném období napadne jak přijít k penězům, tak si svoje vize raději s někým prokonzultujte, neb místo zisků byste mohli sami sebe dostat do finančních a materielních potíží. A vězte že všechno v prvopočátku bude zdánlivě vypadat lákavě..Nedejte ale na pozlátka a na snadnost.


D
Rak (22.6. - 21.7.)

Čtvrté znamení zvěrokruhu, základní vodní.
Vládce Luna - polarita Yin
Couvající Merkur  vás postupně bude nutit k přemýšlení a k dořešení problémů, které byly díky rychlému tempu života v minulých týdnech zanedbány nebo odsunuty. Ba co víc...Rozumová planeta  Merkur v retrográdním pohybu si na vás tentokrát doslova smlsne. Zpozorujete,  že vám to zkrátka moc mluví, jako by proud vaší výmluvnosti nebyl k zastavení. Jenže kvantita není kvalita. Lidé vám velmi často nebudou rozumět, a vy ani nebude schopni obhájit svoje názory ani postoje. Prostě slovní i myšlenkový zmatek. Dopisy a všechny listiny raději dvakrát zkontrolujte, nebo se další týdny nebudete stačit divit. Ve čtvrtek po osmé hodině večer nastane Letní slunovrat a to znamená, že Slunce vstoupí do vašeho znamení. Jaký pro vás bude dalších 365 dní vám napíši příští týden.


E
Lev (22.7. - 22.8.)
Páté znamení zvěrokruhu, fixní ohnivé.
Vládne Slunce - polarita Yang
V pondělní ráno se budete probouzet pod taktovkou Luny ve vašem znamení.  A už se znáte  milí Lvi, že to je pro vás vždy období, kdy chcete být středem pozornosti, obdivováni, chváleni. Výhodou je pro vás energické vystupování, prostě Lev je ""král" a tak je jasné, že na okolí budete dělat dojem autority. Luna ve vašem znamení setrvá do středy, kdy v boci přejde do následného znamení.  Pokud budete muset mluvit v následujícím období na veřejnosti, velmi pečlivě se připravte, a zvažujte každé slovo předem, protože retrgrádní Merkur začne i vám zatápět..To se týká také cestování, protože se velmi lehce můžete splést nebo třeba ve vlaku zaspat - a probudíte se až v depu, ve městě, které vůbec neznáte. Připravte se i na to, že vaše myšlenky se stočí hluboko do nitra...což vás mnohé vrátí do dětství a probudí to nějakou dávno zapadlou nepříjemnost. kterou jste kdysi prožili.


F
Panna (23.8. - 22.9.)
Šesté znamení zvěrokruhu, proměnlivé zemské.
Vládcem je Merkur - Yin
Ještě první dny tohoto týdne vám dají jakousi poslední šanci v nějaké aktivitě, nebo se to může týkat nějakého dlouho odkládaného rozhodnutí, etc..Nenechte si tuto příležitost ujít, protože pokud ji nevyužijete, opětovně se ve stejné oblasti se v následujícím období budete potákat s problémy.
Vládce vašeho znamení Merkur je retrográdní a začne prověřovat vaše vztahy a přátelství, plány, kariéru a to tím, že může dojít k nějakým zmatkům v komunikaci, v datech, záměnou místa nebo času. Možná že v této době zjistíte, že sice máte přehršle známých, ale nejedná se o přátelství - tak, abyste se na ně mohli spolehnout. Pokud se budete cítit zklamaní, vemte toto období z té druhé stránky, jako síto, kdy oddělíte zrno od plev a v budoucnu v případě nesnází budete mít jasno, na koho se můžete obrátit a na koho ne.


G
Váhy (23.9. - 23.10.)
Sedmé znamení zvěrokruhu, základní vzdušné.
Toto znamení je ovládáno Venuší - polarita Yang
V pondělí se můžete zamilovat, třeba i na ulici, v tramvaji, a následně zjistíte, že s objektem vašeho zájmu máte společné přáteůe, jenom jste se prostě míjeli...Zdaní tento týden se budou snažit nějkou drobností potešit svůj protějšek. Ale ani na vás nezapomene retrográdní Merkur. Až příliš často se během jeho retrográdního pohybu budete zabývat záležitostmi své kariéry a pracovního postupu, přitakávání nadřízeným a jednání s úřady. Vyskytne se nějaká úřední potíž či omezení v práci. Jako jediné znamení vám ale svým způsobem zpětný pohyb planety Merkur prospěje, a to zejména v případě, že jste prodejci či obchodní zástupci. Vaše vyjadřování a slovní zásoba bude natolik přesvědčivá, že budete schopni prodat i bublinku do vodováhy..Zde je nutné ale upozornit vás, abyste se drželi nějakých mantinelů, a krotili svůj temperament.


H
Štír (24.10. - 22.11.)
Osmé znamení zvěrokruhu, fixní vodní.
Vládcem  znamení je Pluto, spoluvládce Mars - polarita Yin
V pondělí si musí dávat pozor Štíři narozeni 2.11. až  5.11. neb budete mít tendenci vše zpochybňovat, a svojí nenáladu budete dávat dokonce i hlasitě najevo. Ženy Štírky si budou muset ohlídat po celý týden svoje rakce, neb budete trošku připomínat despotu, navíc s tendení se vrhat i na aktivity, které jednoznačně patří do rukou mužům...I pro vás mám upozornění a radu pro období  retrográdního pohybu planety Merkur (jakoby couval) Nepodepisujte žádné listiny, smluvy ani dohody, bez advokáta za zády. V případě cestování bude dobré prověřovat naprosto všechno. Pokud budete cestovat vozem, nechte zkontrolovat jeho technický stav, pokud hromadnými prostředky prověřte si všechny spoje a okolnosti. A vůbec se nedivte, když vám najednou nepůjde mobil nebo internet.


Střelec (23.11. - 21.12.)
Deváté znamení zvěrokruhu, proměnlivé ohnivé.
Vládcem je Jupiter - polarita Yang
Počátkem týdne se mohou zamilovat Střelci narozeni 5.12 až 7.12. a ve středu se zase velmi rychle můžete stáhnout a dělat mrtvého brouka..Ale raději telefon zvedněte a řekněte na rovinu že to byl omyl, protože i vám začne mírně zatápět - no spíše vytápět retrográdní Merkur, tak ať se vám nekupí nedořešené záležitosti. Možná vám totiž  pokazí náladu i nepozorný soused, který zapomene utáhnout kohoutek a z bytu vám díky tomu udělá jedno velké jezero. To vás přiměje zajít na nejbližší pobočku pojišťovny. Jistota a bezpečí budou vaší prioritou a vy si uvědomíte jak pro vaši pohodu je důležité vidět úsměv na tvářích vašich blízských. Tak si pamatujte po celou dobu retrográdního pohybu planety Merkur že musíte pečlivě číst všechny listiny, smlouvy, a kontrolovat pečlivě zda máte vše uhrazeno v termínu...a souseda upozorněte, ať on si kontroluje zda má pořádně utáhnuty kohoutky...


J
Kozoroh (22.12. - 20.1.)
Desáté znamení zvěrokruhu, základní zemské.
Vládcem je Saturn - polarita Yin
První dny týdne si dávejte pozor, abyste svoji opatrnost nepřeháněli, nebo si partner bude myslet, že se z vás stává "Skrblík"...Mohou se vám totiž v hlavě honit katastrofické scénáře, a vy  začnete zvážovat, zda byste  neměli šetřit na horší časy, ale kornoutek zmrzliny opravdu vaši finanční situaci nemůže ohrozit ! Přidá se i vliv  retrográdního pohybu rozumové planety Merkur a vy pocítíte že nerozumíte  sobě ini lidem okolo sebe. Po celou dobu retrográdního pohybu musíte být opravdu pozorní, neb  může dojít nejen např. k podpisu nevýhodné smlouvy, můžete se také stát hlavní postavou nějakých pomluv. Při jednání se může objevovat nepříjemné napětí a vyústit v omyly z toho, že se špatně vyjádříte nebo nepochopíte správně ostatní. Existuje ohromné množství nedorozumění : může prověřit vaše cestovní plány, partnerské vztahy, smlouvy..Proto si pečlivě plánujte a prověřujte vše v případě cestování,  smlouvy, dohody, prostě všechny dokumenty pečlivě pročítejte, neopomeňte ani dodatky....


K
Vodnář (21.1. - 18.2.)
Jedenácté znamení zvěrokruhu, fixní vzdušné.
Vládu drží Uran , spoluvládce je Saturn - polarita Yang
Milí Vodnáři, sami již delší dobu asi cítíte mírný tlak jak na vaši fyzičku, ale dušička se taky občas ozve s nějakou tou bolístkou. Nezvětšujte problémy, a pokud budete mít jakákoliv ""zlé tušení""svěřte se s ním, byť někomu z přátel. Zjistíte, že malujete pouze čerty na zeď a realita je úplně jiná.  Píši vám to proto, že ani vás nemine účinek retrográdního pohybu planety Merkur a vaše pocity nejistoty a obav bez reálného podkladu může ještě zvýšit. Projevit se může ještě větší nespokojeností, nebo obavami o zdraví, problémy se spolupracovníky, kolegy, etc. Budete težko hledat společnou řeč, a vůči rodině budete minimálně nepříjemní ve věcech pořádku a chodu rodiny. V práci se průběžně během vlivu retrogradity Merkura objeví nějaké zádrhele či zdržení...Ale pokud nebudete problémy zvětšovat a nic nebudete neodkládat, tím myslím že se do věcí budete pouštět až na poslední chvíli, ani tento vliv nemusíte pocítit.


L
Ryby (19.2. - 20.3.)
Dvanácté znamení zvěrokruhu, proměnlivé vodní.
Vládu drží Neptun, spoluvládce je Jupiter - polarita Yin.
Pro vás je nutné zejména ""uklidit"" si pracovní stůl. Musíte stanovit nějaká pravidla, protože toho začíná být v posledních dnech až příliš, a dokonce se dá předjímat, že se občas necháte i využít, prostě z vaší dobroty a ochoty lidé těží. A udělejte to hned v prvních dnech tohoto týdne, protože se i vy pustupně budete dostávat pod vliv retrográdního pohybu (jakoby couval)planety Merkur. Zvláště co se týká podepisování smluv, atd.., vše důkladně prověřujte. Pokud budete cestovat a neověříte-li si spoje, ubytování atd., můžete zažít nějaké nepříjemnosti. Takže zde je rada, jak tomu zabráníte -> na nic netlačte, důležitá rozhodnutí odložte. Mohou se objevit i nějaké nepředvídatelné starosti kvůli dětem nebo si sami sobě způsobíte potíže kvůli své netaktní či arogantní vtipnosti -> vyhněte se proto všem rozhovorům o citech, v nichž byste natropili více škody než užitku. Nesnažte se lidem nic vysvětlovat, když zjistíte, že jejich názory jsou ""mimo mísu""...stejně vás nepochopí a budou do kolečka opakovat to svoje a vám se pouze bude zvyšovat hladina adrenalinu.