Jdi na obsah Jdi na menu
 


20.týden

11. 5. 2007

 

Slunce bude ve znamení Býka do 21.5.2007 kdy v 11:23hod vejde do znamení Blíženců.

Merkur je ve znamení Blíženců.

Venuše je ve znamení Raka.

Mars je ve znamení Berana od úterý 15.5. a zde setrvá do 24.6. kdy ve 22:26hod přejde do následného znamení Býka.

Jupiter ve Střelci má retrográdní pohyb, to znamená jakoby couval...Přímý směr bude mít opět v srpnu a to od úterý 7.8.2007 kdy dvě hodiny po půlnoci opět nabere přímý směr.

Saturn je ve znamení Lva.

Neptun je ve Vodnáři.

Pluto je stále retrográdní ve znamení Střelce.

<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]-->

Ve středu

nastane NOVoluní ve znamení Býka, na stupni 25BÝ33.

Toto NOVoluní se odehraje v součinnosti s hvězdou

Algol - Beta Per,

která je spolu s hvězdou Algenib nejjasnější hvězdou souhvězdí Persea.

Najdete ho mezi souhvězdími Cassiopeia a Býka.

Hvězda Algol zde tvoří hlavu Medúzy.

V arabské mytologii je známa jako Ras al-Ghúl, hlava démona či obra.

V Řecku hlava Gorgony mohla mít podobný význam, steně tak jako Horovo oko v Egyptě..

O hvězdě Algol by se dala napsat mnoho a mnoho řádků, ale tím nejpodstatnějším z mýtů je to, že Perseovi, synovi Jupitera a Danea se díky "zázračnému štítu" podařilo porazit Meduzu stětím hlavy.

Tudíž je to velmi symbolické NOVoluní, neb je to svým způsobem jakási výzva :

Přestaňte lpět na moci a hmotných věcech

a dává nám vlastně volbu....

Usekni hlavu obludě jako je mamon, moc a touha pouze po majetku, penězích

neb se to vše může otočit proti tobě

a touha po majetku, penězích, moci - usekne hlavu tobě... 

A

Beran (21.3. - 21.4.)

První znamení zvěrokruhu, základní ohnivé.

Vládcem znamení je Mars - polarita Yang.

Pondělní probuzení bude pod taktovkou Luny ve vašem znamení. Vždy když Luna prochází vašim znamení, jste aktivní, cítíte sebedůvěru, a díky tomu jsou to dny, během kterých si klidu moc neužijete, protože vás to může popohánět věci vyřešit mnohem rychleji, než je přirozené. Tak se občas zastavte, a otočte se - zjistíte že vás nikdo nehoní !!!! V úterý nad ránem Luna přejde do následného znamení Býka, ale to neznamená úbytek energie...Neb vládce vašeho znamená Mars v úterý odpoledne vstoupí do vašeho znamení ! Je pravdou, že díky tomu budete mrně popudlivější, ale na stranu druhou se budete schopni bránit když to bude třeba. Fyzickou vitalitu v období tranzitu Marsu ve vašem znamení zkuste využít účelně. Emoce vám notně nadzvihne Luna v sobotu. Zejména u vás doma to může jiskřit. Vy si totiž budete stát zatvrzele na svým, nebudete ochotni vyslyšet jiný názor.

B

Býk (22.4. - 21.5.)

Druhé znamení zvěrokruhu, fixní zemské.

Vládce Venuše - polarita Yin

Všem Býkům slavícím tento týden narozeniny přeji vše nejlepší !

V úterý 3:50hod vstoupí Luna do vašeho znamení a ve středu se spojí se Sluncem a to znamená, že nastane NOVoluní. To je velmi podstatné pro ty z vás, kteří slaví ve dnech okolo NOVu narozeniny.

Ukazuje to totiž na velmi rušný rok, a to se týká jak soukromí, tak profesní oblasti. Rok který máte před sebou vám tedy v nejedné oblasti vašeho života nabídně změnu. Záleží na individuelním horoskopu každého z vás, kde ke změně budete tlačeni. Bude ale dobré vás i upozornit, že rok který máte před sebou může být důležitým začátkem pro delší časové období. Luna opustí vaše znamení ve čtvrtek nad ránem - v 3:36hod. K přemítání o vlastních cílech vám pomůže i vstup planety Mars do znamení Berana. Dá se také předjímat, že vás doslova dohoní nějaké akce či událost z předchozích týdnů. Začněte poslouchat svoji intuici, bude vám tentokrát velmi prospěšná.

C

Blíženci (22.5. - 21.6.)

Třetí znamení zvěrokruhu, proměnlivé vzdušné.

Vládu drží Merkur - polarita Yang

Vládce vašeho znamení Merkur bude tento týden velmi prospěšný těm z vás, kteří se narodili v prvním dekanu. Je pravdou že zvýší ještě víc vaši komunikativnost a zvídavost, ale tím se ve vás aktivuje i malý neklid, neb budete mít jak je vaším zvykem tendenci stihnout všechno a pak budete nervozní ze zjištění, že máte rozděláno spoustu aktivit, ale nic dokončeno. Problém může nastat i v tom případě, že se více budete řídit vnitřním hlasem, prostě když vaše "Já" bude příliš často vítězit nad inteligencí. S blížícím se víkendem vás to daleko víc bude táhnout do společnosti, mezi lidi. To se také týká pracovních aktivit, neb začnete daleko lehčeji spolupracovat s lidmi okolo vás. Budete mít i tendenci být ve středu zájmu ostatních. Nastává vám delší období, kdy díky spolupráci můžete začít realizovat i projekty, nápady, které jste před nedávnem "založili do šuplíku"...

<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]-->

D

Rak (22.6. - 21.7.)

Čtvrté znamení zvěrokruhu, základní vodní.

Vládce Luna - polarita Yin

Počátek týdne bude přímo exkluzivní. Žádný mráček nad hlavou jste již mnoho dní neměli, tak si tyto dny užijte ! Navíc planeta lásky Venuše přeje Rakům narozeným v prvním dekanu, což prospívá nejen těm, kteří žijí v trvalém svazku, neb vás doslovo nabádá v větším projevům lásky, ale otevřené srdíčko mají i ti z vás, kteří jsou nezadaní. Povšechně vám Venuše přeje a nahrávat vám bude milostné zážitky. Takže pokud jste ještě někdo z vás nevylezl ze svého krunýře, tak to udělejte tento týden ! NOVoluní vás patrně vrátí nazpět a přinutí vás zamyslet se nad tím, co skutečně potřebujete a čeho byste se měli zříct. Máte šanci odložit ""závaží" zbytečností, které vláčíte životem. Obrátka nastane s příchodem víkendových dnů. Jádro pudla bude ve vaší naprosté neochotě vyslyšet jiný názor, budete si stát za svým stůj co stůj. A když vás někdo upozorní že se mýlíte, tak se urazíte.

E

Lev (22.7. - 22.8.)

Páté znamení zvěrokruhu, fixní ohnivé.

Vládne Slunce - polarita Yang

Velkou sílu pocítíte díky vstupu planety Mars do ohnivého Berana. Touha po informacíc se může proméítnout i do rozhodnutí ka zahájení nějakého studia. U mnohých Lvů se v budoucím období asi zvýší chuť cestovat, prostě poznávat ""doposud nepoznané"...Jenže v období, kdy bude bojovný Mars v Beranu se často budete potýkat s vlastní umíněností. Na rozdílná stanoviska nebudete brát příliš zřetel, ve snaze prosadit si pouze svoje. Středeční NOVoluní vás patrně vrátí k nějakému problému okolo kariéry či společenského postavení. Pravděpodobně se budete zamýšlet, zda v této oblasti neudělat změnu, začít hledat něco smysluplnějšího. Během víkendu se raději nepouštějte do vážných rozhovorů. Nebudete ochotni ke kompromisům, a pokud se vám dostane upozornění, že jste ""vedle jak ta jedle"" tak se budete cítit dotčeni, ale argumenty ochotni vyslechnout nebudete.

F

Panna (23.8. - 22.9.)

Šesté znamení zvěrokruhu, proměnlivé zemské.

Vládcem je Merkur - Yin

Roztříštěnost myšlenek vám tento týden na klidu rozhodně nepřidá. Kolísavost nálady bude také příčinou vaší občasné nediskrétnosti, zahleděni budete do vlastních představ ale realita bude úplně jiná. Snažte se naslouchat druhým lidem, neb pokud mne poslechnete, dozvíte se zajímavé názory a patrně také zjistíte, že některé záležitosti se mají trochu jinak. Jsou to pro vás také dny, kdy bude obezřetné držet se stranou jakýchkoliv pomluv, drbů, klepů... S blížícim se víkendem se bude zvyšovat nervozita a neklid ještě víc. Také můžete očekávat nějaké selhávání přístrojů - od počítače až po mobil. Navíc Vaše neuvážená řeč může dát podnět vzniku nějakých generačních sporů, či jejich vyhrocování. Zejména v sobotu a v neděli se snažte najít nějaké klidné místo, relaxujte, sami sebe brzděte, a budete to potřebovat neboť se spěchem jak k věcem budete přistupovat spíš něco zkazíte, než urychlíte.

G

Váhy (23.9. - 23.10.)

Sedmé znamení zvěrokruhu, základní vzdušné.

Toto znamení je ovládáno Venuší - polarita Yang

Vstup bojovné planety Mars do znamení Berana vnese pohyb, živost a dynamiku do vašich partnerských vztahů. Je to pro vás období, kdy už vzniklé problémy nebudete zametat pod kobereček, ale začnete je okamžitě řešit. Záleží na individuelním horoskopu každého z vás, zda se bude jednat o konfliktní období či zda mnohé i z předešlých měsíců začnete konstruktivně řešit. V každém případě v této oblasti stojaté vody nečekejte. Mnohé podpoří i NOVoluní ve středu, neb si a to řádně posvítí nejen na finance, které s dílíte se svým protějškem, ale i na sex, intimnosti. Něco v uvedených oblastech vypluje napovrch a donutí vás to řešit. Bedeteli se tomu vyhýbat, v dalších týdnech a měsících se daný problém bude stále vracet. Víkendové dny vám přihrají nějaké setkání, které sice bude náhodné, ale pro vaši budoucnost velmi důležité. V neděli budete hýřit vtipem, charisma z vás bude vyzařovat, a vašeho sexapealu si užije i váš protějšek

 H

Štír (24.10. - 22.11.)

Osmé znamení zvěrokruhu, fixní vodní.

Vládcem znamení je Pluto, spoluvládce Mars - polarita Yin

Tento týden si možná budete připadat, že sedíte v loďce, kterou unáší rozbouřené moře. Spoluvládce vašeho znamení Mars vstupem do enerického znamení Berana u vás podnítí rychlost a tu nasměrujete zejména do každodenních povinností a práce jako takové. Jenže té energie postupně bude víc a víc a tak si budete muset dávat pozor na přepínání vlastních sil, na přepracovanost. Jedná se o delší období, takže nárůst energie v uvedených oblastech budete pociťovat postupně. Nepřehlížejte nic, co se týče zdraví - prvotním příznakem přepracovanosti poznáte dle časté zvýšené teploty, mohou se přidat i bolesti hlavy. Během víkendu vás může přepadnout nenálada, nespokojenost "se vším", budete na všechny prostě vrčet. Do složitějších debat se raději nepouštějte, neb si zatvrzele budete stát za svým názorem a žádný proti-argument nebudete ochotni ani vyslyšet. Unáhlenost a klapky na očích mohou být příčinou nejedné trapné situace a hlavní osobou budete vy...

Střelec (23.11. - 21.12.)

Deváté znamení zvěrokruhu, proměnlivé ohnivé.

Vládcem je Jupiter - polarita Yang

Heslem tohoto týdne by se pro vás mělo stát - kdo jde pomalu jde s rozumem...!

Můžete se totiž dostávat do naprosto nepřehledných a nejasných sitací a právě rychlost s jakou se vše budete snažit řešit může zapříčinit, že nebudete brát zřetel na zdánlivé detaily, ale ty se následně ukážou jako velmi důležité. Takže nepodceňujte nic ! NOVoluní vás přiměje zamyslet se jak fungujete každodenně, počínaje ranním vstáváním a zvládáním povinností doma konče prací v zaměstnání. Asi si uvědomíte, že musíte udělat nějakou změnu a tou může být například cvičení, nebo změna jídelníčku. Postupně i vy začnete cítit přechod planety Mars do znamení Berana. Váš milostný život se může dostávat do občas nezvladatelných obrátek, a tím myslím i vyhledávání rozkoší někde jinde. By co víc, mnohé Střelce to může ponoukat i k hazardu, ke kterému běžně máte sklony, ale tentokrát to bude velmi silné. Proto bude lepší vyhýbat se hernám a sázkám, neb výsledek je nejistý...

J

Kozoroh (22.12. - 20.1.)

Desáté znamení zvěrokruhu, základní zemské.

Vládcem je Saturn - polarita Yin

S blížícím se NOVoluním můžete cítit zvyšující se napětí nejen mezi vámi a vašim protějškem. Upozorní vás, že se musíte taky občas bavit, věnovat se svým koníčkům, zálibám. Zvýší se i váš sex-apeal a sexualita, toto novoluní vám přeje i v oblasti rozkoší. Soustředí vaši pozornost a aktivity i k dětem, všemu co vám dělá radost. Se svou si přijde i Mars, který vaše aktivity a tím pádem i energie bude soustředěna do oblasti domova. Máte před sebou tedy období, ve kterém se můžete rozhodnout udělat nějakou radikální změnu ve vašem domově od malování, přes rekonstrukci, anebo v uspořádání nábytku. Nevýhodou je to, že se asi nevyhnete občasným sporům se svými blízskými, kteří žijí s vámi ve společné domácnosti. Možná kvůli svým nejbližším budete nuceni obětovat kousek ze svého pohodlí.

K

Vodnář (21.1. - 18.2.)

Jedenácté znamení zvěrokruhu, fixní vzdušné.

Vládu drží Uran , spoluvládce je Saturn - polarita Yang

Pro vás tento týden bude důležité občas se zastavit, prostě zpomalit. Zaneprázdněnost vás totiž bude neustále popohánět dopředu, jenže rychlost s jakou se budete snažit vše řešit skýtá také nebezpečí například v přehlédnutí nějaké díry na vozovce. NOVoluní vás mimo jiného vrátí myšlenkama nazpět, k vašim rodičům, prarodičům, dětství. Díky pkanetě Mars pro vás bude v následujícím období - a to se netká pouze tohoto týdne - velmi důležité být pozorní při jakékoliv manuelní práci. Mars vám totiž dodá více ráznosti a chutí ale té energie bude občas až příliš. Kritickým dnem je pro vás pátek a sobota dopoledne. Napadnou vás totiž nějaké bláznivosti, které vás budou rozptylovat. Přidá se k tomu nervozita a hrozí i to, že se dopustíte neuváženého jednání nebo zbrklého rozhodnutí. Snažte se takové situaci v maximální míře zabránit.

L

Ryby (19.2. - 20.3.)

Dvanácté znamení zvěrokruhu, proměnlivé vodní.

Vládu drží Neptun, spoluvládce je Jupiter - polarita Yin

Spousta nápadů, nových myšlenek, touha vše změnit teď-právě-hned...tak to jsou milé Rybky atributy, které tento týden budete muset v sobě notně krotit. Neb né vše co si zamanete, bude reálné. Pravdou je ale to, že začnete notně přemýšlet co a jak změnit v oblasti financí. Díky tranzitu planety Mars znamením Berana se vám totiž startuje období, které vám vydělat peníze umožní. Máte před sebou tedy skvělé týdny, kdy i vaše vynalézavost bude nápomocna vytěžit co nejvíce ze sebe, vašeho talentu a umu. Ve větší míře budete mnozí uvažovat o nějakém větším nákupu a je jedno čeho se to týká. Novoluní vás přiměje zamyslete se, jak jste na tom se vztahy nejen se sousedy, ale i s nebližšími příbuznými, zejména sourozenci. Příznejte si to Rybky, zde máte restíky a je načase podat vstřícnou ruku, což vám právě toto NOVoluní umožní. Také se vám startuje období, kdy budete nuceni cestovat, sice na kratší vzdálenosti, ale Mars vám prostě do života vnese nutnost pohybu, a u mnohých i dalšího vzdělávání.